Sākas pieteikšanās Pārtikas produktu kvalitātes konkursam.
No 23.augusta līdz 12.septembrim ikviens mazais ražotājs un mājražotājs aicināts pieteikt savus izcilos ražojumus jau trešajam “Novada Garša” pārtikas produktu kvalitātes konkursam, ko rīko Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC) sadarbībā ar Pavāru klubu un Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātes speciālistiem.
Anketa produktu pieteikšanai šeit.
Konkursa nolikums šeit.
Šogad konkursam iesniegto produktu vērtēšana notiks 29.septembrī Hanzas peronā, bet uzvarētāju apbalvošana paredzēta 30.septembra pēcpusdienā.
Konkursā produktus var pieteikt 8 kategorijās:
• piens un piena produkti (t.sk. kazas un aitas piena produkti),
• gaļas produkti (t.sk. svaiga),
• zivju produkti (t.sk. svaigas zivis),
• ogu, augļu un dārzeņu produkti (t.sk. sulas, dzērieni),
• maize un miltu izstrādājumi,
• raudzēti dzērieni (piemēram, vīns, sidrs u.c., gan alkoholiskie, gan bezalkoholiskie dzērieni),
• medus,
• inovatīvi/ jaunradīti produkti.
Jau ierasti konkursā var piedalīties tikai Latvijā reģistrēti pārtikas ražotāji, kuru pieteiktā produkta galvenā vai garšu veidojošā izejviela arī audzēta Latvijā. Katrā kategorijā ražotājs var startēt ar trim produktiem.
Produktu klātienes iesniegšana 29. septembrī, sākot no 8.00 līdz 10.00 Hanzas Peronā, Rīgā, LV-1045. Ja pats ražotājs nav plānojis ierasties uz konkursu un, ja produkta veids to pieļauj, nedēļu pirms sacensībām savus produktus var nosūtīt ar kurjeru vai pārvadātāju.
Ražotāju interese par dalību produktu kvalitātes konkursā ik gadu aizvien pieaug. Atgādinām, ka pirmajā gadā vērtēšanai iesniedza 72 produktus, bet pērn jau – 167!
Plašāka informācija: info@novadagarsa.lv