Sākums
Aktualitātes
Svaigu rabarberu drumstalu kūka jeb krambls ar ogu saldējumu

Svaigu rabarberu drumstalu kūka jeb krambls ar ogu saldējumu

6 maijs, 2025

Kopā ar labi zināmiem Latvijas šefpavāriem “Novada Garšas” komanda 2024.gada vasarā devās aizraujošā garšu ceļojumā pa četriem Latvijas novadiem, lai atklātu mums pieejamo kulināro bagātību. Ceļojums noslēdzās ar krāsainu un “garšīgu” sienas kalendāru, kur katrs kalendāra mēnesis piedāvā rūpīgi izmeklētu meistardarbu!

Zemgales maija ēdiens tapis Jelgavas restorāna “Pilsētas Elpa” šefpavāra Roberta Lukšas izpildījumā. Procesā līdzdarbojās “Novada Garšas” Zemgales reģiona atbildīgā Ilze Rūtenberga-Bērziņa un Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra šefs Mārtiņš Cimermanis.

Nepieciešams:

  • 500 g rabarberi
  • 100 g brūnais cukurs
  • 140 g milti
  • 1 TK cepamais pulveris
  • 85 g sviests
  • 50 g brūnais cukurs
  • 50 g,sakapāti valrieksti (var nelikt)
  • vaniļas saldējums

Sagatavošana:

Rabarberus sagriež īkšķa garuma gabaliņos, ber katliņā vai pannā, pievieno 100 gramus cukura. Uzliek kastrolim vai pannai vāku un uz ļoti lēnas uguns karsē 15 minūtes. Kad rabarberi kļuvuši mīksti (bet vēl saglabā savu formu), tos pārliek vidēja izmēra cepamtraukā. Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem.

Gatavo krambla drumstalas:

Miltus, kuros iemaisīts cepampulveris, un mīkstu sviestu ar pirkstiem saberž drumstalās. Pievieno cukuru un samaisa. Ja vēlas, var pievienot arī sasmalcinātus riekstus – papildu kraukšķim. Sagatavotās drumstalas kaisa pāri rabarberiem un cep apmēram 30 minūtes – līdz virskārta ieguvusi zeltaini brūnu nokrāsu.

Pasniedz uzreiz pēc pagatavošanas, papildinot ar vaniļas saldējuma bumbu.

Citas aktualitātes

Latvijas Lauku konsultāciju un
izglītības centrs.
Lauku attīstības nodaļa
Adrese
Rīgas ielā 34,
Ozolnieki, Ozolnieku pagasts,
Jelgavas novads,
LV-3018, Latvija
Latvijas Lauku konsultāciju un
izglītības centrs.
Lauku attīstības nodaļa
© 2019 - 2024 Visas tiesības aizsargātas
SIA Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs

Pašlaik notiek darbi pie lapas uzlabošanas, drīzumā lapa būs atkal pieejama.

Atvainojamies par sagādātajām neērtībām.