
Kopā ar labi zināmiem Latvijas šefpavāriem “Novada Garšas” komanda 2024. gada vasarā devās aizraujošā garšu ceļojumā pa četriem Latvijas novadiem, lai atklātu mums pieejamo kulināro bagātību. Ceļojums noslēdzās ar krāsainu un “garšīgu” sienas kalendāru, kur katrs kalendāra mēnesis piedāvā rūpīgi izmeklētu meistardarbu! Katrs ēdiens tapis no svaigām un vietējām sastāvdaļām, kur šefpavāra mūsdienīgais pieskāriens pilnā mērā ļāvis izpausties sezonālajām garšu niansēm.
Vidzemē decembra ēdienu gatavoja Danija un Ēriks Pudniki-Lindes no restorāna “Ēdiendaris”, Mazsalacā. Aizrautīgi ēdiena gatavošanā piedalījās arī grupas “Kaut Kaili” mūziķis Krists Krūskops un “Novada Garšas” Vidzemes reģiona atbildīgā Ineta Andersone. Februāris ir mīlestības mēnesis, kad svinam mīlestību un draudzību, torte “Salaca” ir ideāls deserts, lai iepriecinātu savus mīļotos un draugus šajā īpašajā laikā.
Uz pannas viegli apcep miltos apviļātus gaļas gabalus un noliek nost. Katlā ielej olīveļļu un apcep sagrieztus sīpolus. Pievieno tomātu pastu un apmaisa. Pievieno sarkanvīnu un lauru lapas. Vīnam vāroties apmaisa, un pievieno uz pusēm pārgrieztus “Cherry” tomātus. Apmaisām. Vēl minūte un pievieno ūdeni, šķipsnu sāls un piparus pēc garšas. Apmaisa un liekam virsū pirms tam apceptos Osso buco gabalus. Visu kopā sautējam 1h.
Biezputra
Kartupeļus novāra. Katliņā izkausē sviestu, pievieno ķiploku daiviņas un vāra 20 min, līdz ķiploku daiviņas mīkstas. Samīca kartupeļus, pievieno iegūto ķiploku sviestu un pienu, naža galu muskatrieksta, sāli un kārtīgi saputo.
Salāti
Salātlapas saplucina, tomātiņus pārgriež uz pusēm, pielike marinētos sīpolus, citrona sulu pēc garšas, sasmalcinātus zaļumus un labu olīveļļu. Viegli apmaisa.


