Kopā ar labi zināmiem Latvijas šefpavāriem “Novada Garšas” komanda 2024.gada vasarā devās aizraujošā garšu ceļojumā pa četriem Latvijas novadiem, lai atklātu mums pieejamo kulināro bagātību. Ceļojums noslēdzās ar krāsainu un “garšīgu” sienas kalendāru, kur katrs kalendāra mēnesis piedāvā rūpīgi izmeklētu meistardarbu!
Latgales augusta gardumus gatavo šefpavārs Haralds Saušs, kuram talkā nāca arī ZS “Kotiņi” saimniece Vija Kuļša un “Novada Garšas” Latgales reģiona atbildīgā Iveta Sondore.
Jaunos kartupeļus kārtīgi mazgājam un liekam vārīties sālsūdenī ar visu mizu.
Karstā pannā lejam eļļu, pusi no receptē minētā sviesta un cepam iepriekš sagrieztus sīpolus, ķiplokus un sēnes. Kad viss ir zeltaini brūni apcepies tad pievienojam skābo krējumu un sāli, piparus pēc garšas. Mērci lejam servējamā traukā.
Tajā pašā pannā pēc mērces izliešanas cepam plāni sagrieztu cūkgaļas cauraudzi. Cepam gaļu līdz zeltaina un kraukšķīga. Pirms pasniegšanas pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Sagatavojam svaigo zaļumu un sīpolu salsu. Zaļumus un sarkanos sīpolus sasmalcina un pievieno eļļu un sāli, visu rūpīgi samaisa un servē uz kraukšķīgās cūkgaļas.
Gataviem kartupeļiem pāri liek sviestu un pasniedz kopā ar gaļu un sēņu mērci.