Sākums
Aktualitātes
Cūkgaļas cauraudzis ar vārītiem jaunajiem kartupeļiem un sēņu mērci

Cūkgaļas cauraudzis ar vārītiem jaunajiem kartupeļiem un sēņu mērci

5 augusts, 2025
Cūkgaļas cauraudzis

Kopā ar labi zināmiem Latvijas šefpavāriem “Novada Garšas” komanda 2024.gada vasarā devās aizraujošā garšu ceļojumā pa četriem Latvijas novadiem, lai atklātu mums pieejamo kulināro bagātību. Ceļojums noslēdzās ar krāsainu un “garšīgu” sienas kalendāru, kur katrs kalendāra mēnesis piedāvā rūpīgi izmeklētu meistardarbu!

Latgales augusta gardumus gatavo šefpavārs Haralds Saušs, kuram talkā nāca arī ZS “Kotiņi” saimniece Vija Kuļša un “Novada Garšas” Latgales reģiona atbildīgā Iveta Sondore.

Nepieciešams:

  • 300g cūkgaļas cauraudzis
  • 300g jaunie kartupeļi
  • 100g sīpola
  • 50g ķiploka
  • 100g sēņu
  • 100g skābā krējuma
  • 1 bunte diļļu
  • 1 bunte pētersīļu
  • 50 g sarkanā sīpola
  • 50g sviesta
  • eļļa
  • sāls
  • melnie pipari

Sagatavošana:

Jaunos kartupeļus kārtīgi mazgājam un liekam vārīties sālsūdenī ar visu mizu.

Karstā pannā lejam eļļu, pusi no receptē minētā sviesta un cepam iepriekš sagrieztus sīpolus, ķiplokus un sēnes.  Kad viss ir zeltaini brūni apcepies tad pievienojam skābo krējumu un sāli, piparus pēc garšas.  Mērci lejam servējamā traukā.

Tajā pašā pannā pēc mērces izliešanas cepam plāni sagrieztu cūkgaļas cauraudzi. Cepam gaļu līdz zeltaina un kraukšķīga. Pirms pasniegšanas pievieno sāli un piparus pēc garšas.

Sagatavojam svaigo zaļumu un sīpolu salsu.  Zaļumus un sarkanos sīpolus sasmalcina un pievieno eļļu un sāli, visu rūpīgi samaisa un servē uz kraukšķīgās cūkgaļas.

Gataviem kartupeļiem pāri liek sviestu un pasniedz kopā ar gaļu un sēņu mērci.


Citas aktualitātes

Latvijas Lauku konsultāciju un
izglītības centrs.
Lauku attīstības nodaļa
Adrese
Rīgas ielā 34,
Ozolnieki, Ozolnieku pagasts,
Jelgavas novads,
LV-3018, Latvija
Latvijas Lauku konsultāciju un
izglītības centrs.
Lauku attīstības nodaļa
© 2019 - 2024 Visas tiesības aizsargātas
SIA Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs

Pašlaik notiek darbi pie lapas uzlabošanas, drīzumā lapa būs atkal pieejama.

Atvainojamies par sagādātajām neērtībām.