Varavīksnes forele ar pērļu grūbām un baltvīna mērci

8 jūlijs, 2025
Forele, pērļu grūjbas, paltvīna mērce

Kopā ar labi zināmiem Latvijas šefpavāriem “Novada Garšas” komanda 2024.gada vasarā devās aizraujošā garšu ceļojumā pa četriem Latvijas novadiem, lai atklātu mums pieejamo kulināro bagātību. Ceļojums noslēdzās ar krāsainu un “garšīgu” sienas kalendāru, kur katrs kalendāra mēnesis piedāvā rūpīgi izmeklētu meistardarbu!

Latgales jūlija gardumus gatavo šefpavārs Haralds Saušs, kuram talkā nāca arī ZS “Kotiņi” saimniece Vija Kuļša un “Novada Garšas” Latgales reģiona atbildīgā Iveta Sondore.

Nepieciešams:

  • 0,1 kg Pērļu grūbas
  • 150 g krēmsiers
  • 100 g rīvēts cietais siers
  • 200 ml baltvīns
  • 0,4 l saldais krējums
  • 1 tk kukurūzas cietes
  • 100 g foreles ikri
  • 100 g spināti
  • 1 varavīksnes forele
  • 0,2 Kg 200 g mazie cukini
  • 200g ķiršu tomāti
  • 50 g sviesta
  • eļļa, sāls, melnie pipari.
  • Sagatavošana:

    Novārām pērļu grūbas sālsūdenī līdz tās gatavas. Nolejam lieko ūdeni un pievienojam krēmsieru, parmezāna sieru un pusi no receptē minētā sviesta. Šo grūbu un siera putru kārtīgi izsildam pirms pasniegšanas.
    Katliņā lejam baltvīnu un novārām līdz puse vīna ir iztvaikojusi. Pievienojam saldo krējumu pie vīna un ļaujam pavārīties aptuveni 5 minūtes. Mērci iebiezinām ar kukurūzas miltiem, pievienojam svaigos spinātus, foreļu ikrus un sāli pēc garšas. Sildām mērci līdz spināti sāk kļūt vijīgi.
    Karstā pannā lejam eļļu, atlikušo sviestu un liekam cepties foreles filejas, mazos cukini un ķiršu tomātus. Pēc garšas pievienojam sāli un piparus.
    Šķīvī kārtojam grūbas, zivi ar dārzeņiem, pārlejam to ar baltvīna mērci un varam dekorēt ar sev tīkamiem zaļumiem.

    Citas aktualitātes

    Latvijas Lauku konsultāciju un
    izglītības centrs.
    Lauku attīstības nodaļa
    Adrese
    Rīgas ielā 34,
    Ozolnieki, Ozolnieku pagasts,
    Jelgavas novads,
    LV-3018, Latvija
    Latvijas Lauku konsultāciju un
    izglītības centrs.
    Lauku attīstības nodaļa
    © 2019 - 2024 Visas tiesības aizsargātas
    SIA Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs

    Pašlaik notiek darbi pie lapas uzlabošanas, drīzumā lapa būs atkal pieejama.

    Atvainojamies par sagādātajām neērtībām.