
Kopā ar labi zināmiem Latvijas šefpavāriem “Novada Garšas” komanda 2024.gada vasarā devās aizraujošā garšu ceļojumā pa četriem Latvijas novadiem, lai atklātu mums pieejamo kulināro bagātību. Ceļojums noslēdzās ar krāsainu un “garšīgu” sienas kalendāru, kur katrs kalendāra mēnesis piedāvā rūpīgi izmeklētu meistardarbu!
Latgales jūlija gardumus gatavo šefpavārs Haralds Saušs, kuram talkā nāca arī ZS “Kotiņi” saimniece Vija Kuļša un “Novada Garšas” Latgales reģiona atbildīgā Iveta Sondore.
Novārām pērļu grūbas sālsūdenī līdz tās gatavas. Nolejam lieko ūdeni un pievienojam krēmsieru, parmezāna sieru un pusi no receptē minētā sviesta. Šo grūbu un siera putru kārtīgi izsildam pirms pasniegšanas.
Katliņā lejam baltvīnu un novārām līdz puse vīna ir iztvaikojusi. Pievienojam saldo krējumu pie vīna un ļaujam pavārīties aptuveni 5 minūtes. Mērci iebiezinām ar kukurūzas miltiem, pievienojam svaigos spinātus, foreļu ikrus un sāli pēc garšas. Sildām mērci līdz spināti sāk kļūt vijīgi.
Karstā pannā lejam eļļu, atlikušo sviestu un liekam cepties foreles filejas, mazos cukini un ķiršu tomātus. Pēc garšas pievienojam sāli un piparus.
Šķīvī kārtojam grūbas, zivi ar dārzeņiem, pārlejam to ar baltvīna mērci un varam dekorēt ar sev tīkamiem zaļumiem.


