225g mīksts sviests, 300g cukurs, 2olas, 450g milti, 25g kakao,
1l piens, 5olu dzeltenumi, 100g cukurs, 80g kukurūzas ciete, šķipsna sāls, vaniļas pāksts, 200g sviesta, 200g iebiezinātais piens
200g svaigas vai saldētas avenes ar nedaudz cukuru.
Sagatavo smilšu mīklu. Tad to sadala trijās daļās, no kurām vienu sajauc ar kakao. Vārītajam krēmām karsē pienu. Tikmēr olas maisa ar cukuru, vaniļas cukuru, pievieno miltus un lēnām maisot, pievieno uzkarsēto pienu. Samaisīto masu lej atpakaļ katliņā un uz lēnas uguns nepārtraukti karsē, līdz masa sabiezē. Saputo sviestu ar pilnpienu un pievieno atdzisušam vārītajam krēmam.
Kad smilšu pamatnes izceptas, pirmajā kārtā liek balto pamatni un ogas, nākamajā kārtā – brūno pamatni un krēmu, noslēdz ar balto kārtu, kuru pārsmērē ar krēmu. Tortes virskārtu dekorē ar balto un brūno krēmu.
Labu apetīti!