4 lieli kartupeļi, sāls (apkaisīt kartupeļus), milti (ber, kamēr izvedojas nelipīga, rullējama mīkla), 3 olu dzeltenumi.
Cepešpannā ieber sāli 2 cm biezumā, tad saliek nomazgātos kartupeļus un apber kārtīgi ar sāli.Apklāj ar folliju un liek cepties cepeškrāsnī 160 grādi apmēram 2h, vai kamēr kartupeļus vidus ir mīksts. Kad gatavs, mazliet atdzesē, lai būtu ērti strādāt. Pārgriež uz pusēm un ar karoti izgrebj mīkstumu. Visu mīkstumu sakārto kaudzītē ar iedobumu pa vidu. Iedobumā iesit olu dzeltenumus, tad mīca un pievieno miltus pēc vajadzības līdz izveidojas nelipīga, viendabīga masa. Novāra sālsūdenī un strauji atdzesē. Pēc tam var gatavot uz pannas vai sasaldēt.
2 šķēles bekona, dārzeņi pēc izvēles, 4 ķiploku galviņas, timiāna zariņš, 1 zilais sīpols (mazs), 100ml saldais krējums, 100g sviesta, 30g rukolas, cietais siers – nevar būt par daudz!
Apcep bekonu,ķiplokus,timiānu,sīpolu,tad pievieno klimpas un apcep smuki nedaudz pievienojot sviestu,tad pievieno dārzeņus un saldo krējumu.Nedaudz pasautē,pievieno sāli un piparu pēc vajadzības.
Pievieno cieto sieru un rukolu un uzreiz servē. Pie servēšanas vēl uzrīvē cieto sieru.
Labu apetīti!