Sākums
Konkursu rezultāti
Produktu kvalitātes konkursa ”Novada Garša 2023” uzvarētāji

Produktu kvalitātes konkursa ”Novada Garša 2023” uzvarētāji

18 septembris, 2023
Produktu kvalitātes konkurss
Šogad konkursā 81 ražotājs bija pieteicis 199 produktus šādās kategorijās: 1. Piens un piena produkti (t.sk. kazas un aitas piena produkti) - 25 2. Gaļa un gaļas pārstrādes produkti - 13 3. Zivis un zivju produkti - 12 4. Ogu, augļu un dārzeņu produkti - 55 5. Maize un miltu izstrādājumi - 15 6. Medus un to produkti - 33 7. Bezalkoholiskie dzērieni (t.sk. sulas, raudzētie dzērieni) - 10 8. Raudzēti alkoholiskie dzērieni (piemēram, alus, vīns, sidrs u.c.) - 16 9. Stiprie alkoholiskie dzērieni – 20
Kopumā no LBTU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes žūrijā bija 19 eksperti:
• DI vadošā pētniece Dr.sc.ing. Dalija Segliņa;
• Asoc. prof. Dr.sc.ing. Jeļena Zagorska;
• Asoc.prof. Dr.sc.ing. Evita Straumīte;
• Docente Dr.sc.ing. Ilze Grāmatiņa;
• Asoc.prof.Dr.sc.ing. Zanda Krūma;
• Docente Dr.Ph.D. Liene Jansone;
• Asoc.prof. Dr.sc.ing. Anita Blija;
• Docente Dr.sc.ing. Anete Ķeķe;
• Asoc.prof. Dr.sc.ing. Dace Kļava;
• Docente Dr.Ph.D. Sanita Sazonova;
• Pārtikas tehnologs Janis Skalbe;
• Docente Dr.sc.ing. Rita Riekstiņa Doļģe;
• Pārtikas tehnologs Dr.sc.ing. Solvita Kampuse;
• Pārtikas tehnologs Agija Kārklīte;
• Pārtikas tehnologs Iveta Rutka;
• Doc. Dr.sc.ing. Daiga Kunkulberga;
• Pārtikas tehnologs Dr.sc.ing. Kristīne Jacīno;
• Pārtikas tehnologs Harijs Sproģis;
• Docente Dr.sc.ing. Ilona Dabiņa Bicka.
Iesniegtos produktus garšos, analizēja un vērtēja arī astoņi profesionāli pavāri un dzērienu eksperti:
• Inese Vicupa, restorāna “Whitehouse” vadītāja;
• Artūrs Homins, Head of Career Education uzņēmumā “Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums”;
• Haralds Saušs, pavārs;
• Edgars Balodis, restorāna “MIRO” šefpavārs;
• Rojs Puķe (Pipars), kulinārijas blogeris;
• Inga Cīrule, restorāna “Kalķu vārti” šefpavāre;
• Valters Zirdziņs, šefpavārs;
• Andris Reizenbergs, “Monin” un “Franklin” limonāžu vēstnieks Latvijā;
• Ainārs Reinšmits. Vīna Studijas vadītājs;
• Nauris Salinieks, pavārs.
Konkursa uzvarētāju paziņošana un apbalvošana notika “Novada Garšas” sezonas noslēguma pasākumā 30.septembrī Āgenskalna tirgū, Rīgā.
Latvijas Lauku konsultāciju un
izglītības centrs.
Lauku attīstības nodaļa
Adrese
Rīgas ielā 34,
Ozolnieki, Ozolnieku pagasts,
Jelgavas novads,
LV-3018, Latvija
Latvijas Lauku konsultāciju un
izglītības centrs.
Lauku attīstības nodaļa
© 2019 - 2024 Visas tiesības aizsargātas
SIA Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs

Pašlaik notiek darbi pie lapas uzlabošanas, drīzumā lapa būs atkal pieejama.

Atvainojamies par sagādātajām neērtībām.