Kopā ar labi zināmiem Latvijas šefpavāriem “Novada Garšas” komanda 2024.gada vasarā devās aizraujošā garšu ceļojumā pa četriem Latvijas novadiem, lai atklātu mums pieejamo kulināro bagātību. Ceļojums noslēdzās ar krāsainu un “garšīgu” sienas kalendāru, kur katrs kalendāra mēnesis piedāvā rūpīgi izmeklētu meistardarbu!
Kurzemes septembra, oktobra un novembra receptes piedāvā Žanis Raivo Behmanis, Kuldīgas restorāna “KOPA” šefpavārs. Viņam palīgos – “Novada Garšas” Kurzemes reģiona atbildīgā Linda Dūdiņa-Hoiere un šarmantais dziedātājs Artis Šimpermanis.
Lēni gatavots kāposts:
Karamelizēts sviests:
Selerijas saknes un vaniļas biezenis
Kāpostu sagriež daivās nenogriežot kacenu, lai turas kopā. Skābu kāpostu sulā iemaisa cukuru, sāli, lai pastiprinātu tā garšu. Skābu kāpostu sulu lej vakummaisā – uz vienu kāposta daivu 50g sulas. Gatavo cirkulatorā 4h 82 grādu temperatūrā.
Sāli un sviestu liek katliņā. Masu karsē un maisa līdz katla dibenā izveidojas karamele – uzmanīgi, karameli nedrīkst sadedzināt.
Selerijas sakni sagriež 1x1cm kubiņos(aptuveni). Vāra pienā līdz mīksti. Nokāš un liek blenderī kopā ar sviestu un vaniļas pastu, blenderē 15min līdz zīdaina masa.
Uz šķīvja kārto kāpostu, pārlej ar karamelizēto sviestu un pievieno biezeni.
Labu apetīti!