No 13. augusta līdz 11. septembrim mazie ražotāji un mājražotāji aicināti pieteikt savus produktus “Novada Garšas” produktu kvalitātes konkursam, ko rīko Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC) sadarbībā ar Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) Lauksaimniecības un Pārtikas tehnoloģijas fakultātes (PTF) Pārtikas institūta speciālistiem, kā arī profesionāliem pavāriem.
Anketa produktu pieteikšanai: PIETEIKUMA VEIDLAPA
Šogad konkursam iesniegto produktu vērtēšana notiks trīs dienas – no 24. līdz 26. septembrim LBTU Pārtikas institūta telpās.
Produktus var pieteikt desmit kategorijās:
Elīna Ozola, LLKC Lauku attīstības nodaļas vadītāja: “Ik gadu ražotāju interese par dalību konkursā ir nemainīgi liela, un redzam, ka pēc medaļu saņemšanas ražotāji tās tiešām aktīvi eksponē kā tirdziņos, tā uz saviem produktiem. Lai žūrija labāk izprastu, kādēļ produkts ir tieši tāds, aicinām jau pieteikumā norādīt produkta īpašības, to īpašo, ko ražotājs, izstrādājot receptūru, domājis par tā pasniegšanu un saderību ar citiem ēdieniem vai pasniegšanu. Šogad arī jauns papildinājums, jo sadarbībā ar EIT food pārstāvniecību Latvijā tiks izvirzīta simpātijas balva par inovācijas un ilgtspējas potenciālu produktam.”
Produktu klātienes iesniegšana paredzēta LBTU Pārtikas tehnoloģijas fakultātē Rīgas ielā 22 a, Jelgavā sākot no 18. septembra, konkrēti laiki un datumi jāskatās konkursa nolikumā.www.novadagarsa.lv
Uzvarētāju apbalvošana paredzēta 26. oktobrī, “Novada Garšas” sezonas noslēguma pasākumā Rīgā, “Sporta 2” kvartālā.
Uzziņai: Pirmajā produktu kvalitātes konkursā 2020. gadā piedalījās 29 ražotāji ar 71 produktu, 2021. gadā vērtēšanai tika iesniegti 164 produkti, 2022. gadā 73 ražotāji vērtēšanai iesniedza 205 produktus, bet 2023. gadā – 81 ražotājs bija pieteicis 199 produktus, no kuriem konkursā vērtēja 187 produktus no 74 ražotājiem.
Kontaktpersona par konkursa norisi – Elīna Ozola (elina.ozola@llkc.lv), kontaktpersona par paraugu piegādi – Evita Straumīte (e-pasts: evita.straumite@lbtu.lv).
Informāciju sagatavoja: Ilze Rūtenberga-Bērziņa