Kopā ar labi zināmiem Latvijas šefpavāriem “Novada Garšas” komanda 2024.gada vasarā devās aizraujošā garšu ceļojumā pa četriem Latvijas novadiem, lai atklātu mums pieejamo kulināro bagātību. Ceļojums noslēdzās ar krāsainu un “garšīgu” sienas kalendāru, kur katrs kalendāra mēnesis piedāvā rūpīgi izmeklētu meistardarbu!
Zemgales aprīļa ēdiens tapis Jelgavas restorāna “Pilsētas Elpa” šefpavāra Roberta Lukšas izpildījumā. Procesā līdzdarbojās “Novada Garšas” Zemgales reģiona atbildīgā Ilze Rūtenberga-Bērziņa un Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra šefs Mārtiņš Cimermanis.
Nepieciešams
Četras uz pusēm pārgrieztas brokastu maizītes, garšaugu eļļa, 1 cukini, 1 baklažāns, 2 tomāti, pušķītis svaiga bazilika, ķiplokgalva.
Pagatavošana
Maizītes apcep un piesūcina ar garšaugu eļļu, kas pašam labāk garšo. Gareniski pārgriež baklažānu un cukini, to mīkstuma ar nazi iegriežot “rūtiņa”, tomātu pārgriež uz pusēm, paprika izņem serdi. Uz grila cep baklažānu, papriku, cukini, tomātu šķēles un veselu ķiplokgalvu, kurai nogriezta apakša.
Kad dārzeņi gatavi, izspiež ķiploku un uzsmērē uz maizes, tad izgrebj baklažāna un cukini mīkstumu, arī liek uz maizes, pāri kārto sloksnēs sagrieztu paprika un virsū liek otru maizes pusi. Pasniedz ar cepto tomātu un visam pārkaisa pārkaisa baziliku.