Kopā ar labi zināmiem Latvijas šefpavāriem “Novada Garšas” komanda 2024.gada vasarā devās aizraujošā garšu ceļojumā pa četriem Latvijas novadiem, lai atklātu mums pieejamo kulināro bagātību. Ceļojums noslēdzās ar krāsainu un “garšīgu” sienas kalendāru, kur katrs kalendāra mēnesis piedāvā rūpīgi izmeklētu meistardarbu! Katrs ēdiens tapis no svaigām un vietējām sastāvdaļām, kur šefpavāra mūsdienīgais pieskāriens, pilnā mērā ļāvis izpausties sezonālajām garšu niansēm.
Zemgales marta ēdiens tapa Jelgavas restorāna “Pilsētas Elpa” šefpavāra Roberta Lukšas izpildījumā. Procesā līdzdarbojās Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra šefs Mārtiņš Cimermanis un, “Novada Garšas” Zemgales reģiona atbildīgā Ilze Rūtenberga-Bērziņa.
Liellopa striploina steiks
Piedevās:
Gatavošana
Pusstundu pirms cepšanas gaļu izņem no ledusskapja, lai tā būtu istabas temperatūrā. Pārslaka eļļu, pārber ar sāli un pipariem, uzliek timiānu. Tad liek cepties ogļu krāsnī – katru gaļas gabala pusi cepot 4 minūtes. Kad gatavs, 10 minūtes ļauj “atpūsties”, tad griež šķēlēs un pasniedz ar ar grilētu tomātu un cukīni, kā arī dedzinātu ķiploku.