Novembra recepte – Kuldīgas radziņš

24 novembris, 2025

Kopā ar labi zināmiem Latvijas šefpavāriem “Novada Garšas” komanda 2024.gada vasarā devās aizraujošā garšu ceļojumā pa četriem Latvijas novadiem, lai atklātu mums pieejamo kulināro bagātību. Ceļojums noslēdzās ar krāsainu un “garšīgu” sienas kalendāru, kur katrs kalendāra mēnesis piedāvā rūpīgi izmeklētu meistardarbu!

Kurzemes novembra uzkodu piedāvā Žanis Raivo Behmanis, Kuldīgas restorāna “KOPA” šefpavārs. Viņam palīgos – “Novada Garšas” Kurzemes reģiona atbildīgā Linda Dūdiņa-Hoiere un šarmantais dziedātājs Artis Šimpermanis.

 

Kuldīgas radziņa sviesta krēms

  • 50g sviests
  • 8g ķiploks
  • 5g sāls
  • 20g skābais krējums
  • 20g cietā siera

Visas satāvdaļas liek blenderī un blenderē līdz masa viendabīga. Masu smērē iegriezta radziņa spraugās. Radziņu apgrillē. Cieto sieru rīvē pa virsu siltam radziņam.

Pesto Kuldīgas radziņam

  • 20g dilles
  • 20g pētersīļi
  • 20g rukola
  • 20g spināti
  • 20g lakši
  • 60g vīnogu kauliņu eļļa
  • 10g sāls
  • 15g cukurs
  • 10g citrona sula

Visas satāvdaļas liek blenderī un blenderē, aizskaitot līdz pieci.

Citas aktualitātes

Latvijas Lauku konsultāciju un
izglītības centrs.
Lauku attīstības nodaļa
Adrese
Rīgas ielā 34,
Ozolnieki, Ozolnieku pagasts,
Jelgavas novads,
LV-3018, Latvija
Latvijas Lauku konsultāciju un
izglītības centrs.
Lauku attīstības nodaļa
© 2019 - 2024 Visas tiesības aizsargātas
SIA Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs

Pašlaik notiek darbi pie lapas uzlabošanas, drīzumā lapa būs atkal pieejama.

Atvainojamies par sagādātajām neērtībām.