Ar nelielu stresu, krāsainiem ēdieniem un izaicinājumiem to gatavošanā šonedēļ Smiltenē noskaidroti pusfināla uzvarētāji “Novada Garšas” publiskā sektora ēdinātāju pavāru konkursā, ko rīko Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC).
Pirmo vietu pusfinālā ieguva SIA “Baltic Resaturants cuttering” pavāri Veronika Golosova un Nadežda Bāra. Otro vietu – V. Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas pavāres Solvita Bitte un Laura Jansone, savukārt trešo vietu – Latvijas Starptautiskās skolas pavāri no Piņķiem – Sandijs Volinskis un Lilita Lukina.
Solvita Bitte, V. Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas virtuves vadītāja: “Pozitīvas emocijas par paveikto un lepnums par augsto vērtējumu! Gūta pieredze, emocijas neaprakstāmas, jo cīņa bija starp spēcīgām komandām. Kolosāli atbalstītāji, spēcīgs mentors, cīnīsimies par uzvaru finālā! Paldies visiem, kas bija kopā ar mums!”
Konkursa pusfināls notika Smiltenes tehnikumā un tajā piedalījās 7 pavāru komandas. Vidzemi, Pierīgu un Rīgu pārstāvēja četras SIA “Baltic Restaurants Catering” komandas: Ilze Bolzane un Jevgēnija Savika no Rīgas 80. vidusskolas, Sandijs Volinskis un Lilita Lukina no Latvijas Starptautiskās skolas Piņķos, Daiga Rozenberga un Karina Salceviča no Ogresgala PII “Ābelīte”, kā arī Veronika Golosova un Nadežda Bāra no Rīgas. Zemgali pārstāvēja Ella Guščina un Jeļena Grantiņa no Dobeles Amatniecības un vispārizglītojošās vidusskolas, Latgali – Gaļina Sapoka un Kristīne Stepāne no Balvu novada Bērzpils pamatskolas, bet Kurzemi – Solvita Bitte un Laura Jansone no V. Plūdoņa vidusskola Kuldīgā.
Smiltenes tehnikuma skolotāja Vita Audere, žūrijas vadītāja: “Konkursā bija tiešām labas idejas, potenciāls izaugsmei. Pavāri pārsteidza arī ar jaunām idejām, piemēram, kaltēta redīsa pielietojumu zupā. Bija prieks redzēt, ka reģionu skolu pavāri uzdrošinājušies piedalīties šajā konkursā – pat, ja viss nesanāca, viņi izmantoja iespēju uzzināt ko jaunu un mācīties. Turklāt – apbrīnojams bija miers, ar kādu viņi darbojās konkursa laikā.”
Par Gada pavāra titulu šīs komandas sacentīsies “Novada Garšas” noslēguma pasākumā oktobrī, Hanzas peronā.
Foto: Uģis Avots
Informāciju sagatavoja
Ilze Rūtenberga-Bērziņa,
LLKC sabiedrisko attiecību vadītāja