Kopā ar labi zināmiem Latvijas šefpavāriem “Novada Garšas” komanda 2024.gada vasarā devās aizraujošā garšu ceļojumā pa četriem Latvijas novadiem, lai atklātu mums pieejamo kulināro bagātību. Ceļojums noslēdzās ar krāsainu un “garšīgu” sienas kalendāru, kur katrs kalendāra mēnesis piedāvā rūpīgi izmeklētu meistardarbu!
Latgales jūnija gardumus gatavo šefpavārs Haralds Saušs, kuram talkā nāca arī ZS “Kotiņi” saimniece Vija Kuļša un “Novada Garšas” Latgales reģiona atbildīgā Iveta Sondore.
Verdošā sālsūdenī beram smalki sagrieztus sparģeļus un saldētos zaļos zirņus. Vāram aptuveni 30 sekundes, tad izkāšam caur sietu un atdzesējam sparģeus un zirņus.
Gurķus griež kubiņos un liek blendera krūzē, pievienojot atdzesētos sparģeļus, zirņus, aplejot ar kefīru. Garšai pievienojam citrona sulu, sāli, piparmētras lapas un pikantumam svaigu halapenjo piparu. Blendējam visu līdz viendabīgai konsistencei.
Zupu lejam bļodās un dekorējam ar sparģeļu ziediem, redīsiem un to lakstiem, pākšu zirnīšiem, izmantojam zaļumus – kreses un dilles. Pievienojam drupināto mājas sieru un nelielas piles ar zeltaino rapšu eļļu.
View this post on Instagram
</center